Diş Hekimliği Fakültesi

Dekan

Dekan Mesajı

Sevgili öğrenciler;
Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü, ingilizce hazırlık sınıfı hariç, beş yıllık bir programdır ve ağız boşluğu ve diş sağlığının etkin şekilde korunması, diş ve diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi, diş/çene bölgesine cerrahi girişimler ve ağız içine protez yapılması konularında hekimler yetiştirir. Programın ilk üç yılında, temel tıp derslerinin yanı sıra, diş hekimliği klinik öncesi teorik ve pratik dersleri verilmekte, takip eden son iki yılda da klinik diş hekimliğinin teorik dersleri ve klinik uygulamaları gerçekleştirilerek mezun olunmaktadır.

Sizler fakültemizde çağdaş tıp ve diş hekimliğinin gerektirdiği teknolojik alet ve ekipmanlarla donatılmış klinik ve laboratuvarlardan yararlanacaksınız. Klinik öncesi dönemde temel tıp ve diş hekimliği eğitimlerinizi, Üniversitemiz Vadi Yerleşkesi’nde bulunan, en güncel temel tıp laboratuvarları ve diş hekimliği mesleki beceri (Fantom) laboratuvarımızda, gerçek hastalar ile karşılaşmadan önce, maketler, simulasyonlar ve robot hastalar üzerinde alacaksınız. Klinik eğitiminiz ise İstinye Üniversitesi, Diş Hastanesi’ndeki fiziksel olanakları bakımından son derece gelişmiş kliniklerde, hastalar üzerinde, tecrübeli eğitim elemanları rehberliğinde gerçekleşecektir.

Diş Hekimliği mesleğine adım atarken, İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini tercih ettiğiniz için memnuniyetimizi belirtmek isterim. Beş yıl sürecek olan eğitim ve öğretim serüveninizde, akademik ve idari kadromuzla birlikte, sizler için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olacağımızdan emin olunuz. Pratik ağırlıklı bu programda, yoğun ancak bir o kadar da keyifli geçecek, güzel anılar biriktireceğiniz eğitim sürecinde sizlere başarılar dilerim.